Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

amerika

De Verenigde Staten van Amerika, een land dat bij veel mensen bovenaan de lijst staat van landen die ze minstens één keer in hun leven zouden willen bezoeken. Omdat het land zo groot is, meer specifiek het op twee na grootste land van de wereld, zowel qua oppervlakte als qua bevolking, is er voor elk wat wils. Er zijn prachtige nationale parken voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar ook steden bekend uit films en prachtige stranden. Voor een reis naar Amerika is een reistoestemming nodig: een visum of een ESTA.

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

Natuur en stad

Er zijn verschillende prachtige nationale parken in de Verenigde Staten, denk maar aan de wereldberoemde Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite. Een ander nationaal park dat absoluut de moeite waard is, is Sequoia National Park. De reuzensequoia’s die hier groeien – en waaraan het park haar naam ontleent – geven iedereen het gevoel klein te zijn, een unieke ervaring. Er zijn verschillende nationale parken in Amerika die door de UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard (waaronder de hierboven genoemde), wat op zich al reden genoeg is om te geloven dat ze een bezoek waard zijn. Andere nationale parken die deel uitmaken van deze prestigieuze lijst zijn onder andere Mesa Verde National Park, dat na Yellowstone het grootste nationale park van de VS is en vele archeologische vindplaatsen heeft, Mammoth Cave National Park, waarin het grootste grottencomplex ter wereld ligt, Hawaii Volcanoes National Park, dat dankzij honderdduizenden jaren vulkanisme een surrealistisch landschap heeft dat prachtig is om te zien en het Internationaal vredespark Waterton Glacier, dat het Canadese Waterton Lakes National Park en het Amerikaanse Glacier National Park omvat. In beide parken vindt men ongerepte landschappen van adembenemende schoonheid.

Mammoth Cave National Park

Naast prachtige natuurlandschappen zijn er in Amerika ook internationaal bekende steden te vinden die veel toeristen graag bezoeken. New York is zonder twijfel een van de meest populaire en beroemde steden van Amerika, zo niet de meest beroemde. In de stad, die op zichzelf al beroemd is, zijn er bovendien beroemde bezienswaardigheden te vinden, zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square, Central Park en Broadway. Andere bekende steden zijn San Francisco met zijn Golden Gate Bridge, Las Vegas, Washington D.C., Los Angeles, Chicago en Miami. Voor wie een stad wil bezoeken die een beetje anders is dan de andere, is het een goed idee om een bezoek te brengen aan New Orleans, waar men duidelijk de Franse en Spaanse invloeden ziet.

Iedereen die een reis wil maken naar Amerika, heeft daarvoor een visum of ESTA nodig. Voor Nederlanders en Belgen die naar Amerika reizen voor een vakantie of zakenreis is het over het algemeen niet nodig om een visum aan te vragen; zij kunnen eenvoudig online een ESTA aanvragen.

Op tijd een reistoestemming aanvragen

Alle reizigers die naar Amerika reizen en die geen Amerikaans paspoort hebben, moeten een reistoestemming aanvragen voor vertrek: een visum of een ESTA. Het aanvragen van een ESTA is eenvoudiger en goedkoper dan het aanvragen van een visum. Om in aanmerking te komen voor een ESTA moet men in het bezit zijn van een paspoort dat is uitgegeven door een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program en bovendien voldoen aan alle voorwaarden die zijn gesteld aan het gebruik van deze reistoestemming. Het ESTA heeft een geldigheidsduur van 2 jaar vanaf het moment van toekenning. Gedurende deze twee jaar mag men een onbeperkt aantal reizen naar Amerika maken, waarbij elk verblijf maximaal 90 dagen mag duren, het is dus geen probleem als het niet lukt alle nationale parken of steden gedurende een reis te bezoeken.

ESTA aanvraag

Hoe werkt een ESTA aanvraag?

Als men aan alle voorwaarden voldoet, kan men het ESTA snel en eenvoudig online aanvragen: voor het invullen van het ESTA-aanvraagformulier zijn slechts enkele minuten nodig. In het ESTA-formulier moet men, naast het invullen van de contact-, reis- en paspoortgegevens, antwoord geven op een aantal achtergrondvragen. Wanneer de kosten zijn voldaan, wordt de aanvraag binnen 72 uur verwerkt. Reizigers die het ESTA sneller nodig hebben, kunnen een spoedaanvraag indienen. In dat geval vindt toekenning gemiddeld binnen een uur plaats.

Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt men een bevestiging van de toekenning van het ESTA via e-mail. Het is niet nodig deze bevestiging uit te printen. Het ESTA wordt digitaal gekoppeld aan het paspoortnummer van de reiziger op het moment van toekenning, waardoor op basis van het paspoortnummer gecontroleerd kan worden of de reiziger in het bezit is van een geldig ESTA. Wanneer men de bevestiging van toekenning heeft ontvangen, kan men dus met een gerust hart op reis naar Amerika.

Over: Sander Wijdemans

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...